link-green-125

Grow like a PRO betekent voor ons ook dat we geloven dat de manier waarop wij met de aarde omgaan, onze nalatenschap is. Wij zijn hier om te bouwen èn te bewaren. Onze planten dragen bij aan een groenere wereld en brengen blijdschap en gezondheid.

Energie & Water

Pligt Professionals zet in op energiezuinig telen. We telen volgens het nieuwe telen en zijn voortdurend bezig met water en energiebesparing. Zo worden bijvoorbeeld de rookgassen van de warmtekrachtinstallaties gereinigd en ingezet voor CO²-dosering in de kassen. Water dat gedurende de teelt gebruikt is,  wordt volledig gerecirculeerd en restwarmte van de WKK wordt ingezet om de kas te verwarmen.  Waar mogelijk werken wij met LED-verlichting. Een groot deel van de turf in onze substraten is al vervangen door alternatieven. Zo verlagen we de CO²-uitstoot nog een beetje meer.

Certificaten & gewasbescherming

We maken zoveel mogelijk gebruik van biologische gewasbescherming en natuurlijke middelen (zoals insecten) om ziekten en plagen tegen te gaan. Daarnaast hebben we meerdere certificeringen die onderscheiden dat we met respect voor mens en milieu telen; MPS SQ, MPS GAP, Global GAP – G.R.A.S.P., Sedex, PlanetProof, GGN en SCIOS gecertificeerde potten.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Pligt Professionals hebben we oog voor mens en milieu. We zijn lokaal betrokken en investeren in de lokale gemeenschap. Ook zetten we in op social return en sponsoren we diverse goede doelen. Ons groenafval doneren we al jaren aan Blijdorp, waar de giraffen (en tapirs, nijlpaarden etc.) er weer van genieten.

Plastic

We streven naar het terugdringen van het gebruik van onnodig plastic. Een van de mooiste manieren waarmee we dit onderschrijven, is het feit dat onze kweekpotten 100% gerecycled zijn en 100% te recyclen zijn. Daarnaast kiezen we in overleg met de klant voor duurzame verpakkingsmogelijkheden.

Op een eerlijke en menselijke manier zaken doen. Nuchter, maar met passie. Professioneel en gericht op groei in de breedste zin.

link-pink-125
link-white-63
kwekerij
0
Moderne
kwekerijen
kas
0
Hectare
kasoppervlakte
plant
0
Soorten bloeiende planten
professionals
0
Gedrevenprofessionals
link-white-63
link-orange-125
gert-van-der-pligt

Gert van der Pligt, Algemeen Directeur

‘DOOR INNOVATIE EN ONTWIKKELING GROEIEN WE ORGANISCH MEE MET ONZE KLANTEN’
pligt-transportbanen
arjan-van-der-pligt
pligt-tweede-laag-heenweg

Arjan van der Pligt, Operationeel Directeur

‘HOE COMPLEX EN BIJZONDER DE VRAAG OOK IS, ONZE MENSEN MAKEN HET KEER OP KEER WAAR. DAAR BEN IK ÉCHT TROTS OP.’
pligt-controle

Teeltspecialist Paul van Marrewijk.

link-orange-125
link-white-63

Ger van der Pligt Senior, Trotse ondernemer, vader en opa

‘IK BEN BEST EEN BEETJE GROOS!’

Mijn broer en ik, mijn zoons en dochters en nu zelfs de kleinkinderen… Pligt Professionals is al vanaf begin twintigste eeuw een écht familiebedrijf. Het is zelfs aan de hobby van mijn broer te danken dat we planten zijn gaan telen. Achteraf een hele goede beslissing!’

VAN GROENTE NAAR PLANTEN
‘De oorsprong van ons bedrijf ligt in de groenteteelt in de Hoeksche Waard. Mijn broer kweekte als hobby op een klein stukje land bloeiende planten. Dat liep best aardig. En toen een storm in 1972 veel schade toebracht aan onze groenteteelt, stapten we helemaal over. De rest is geschiedenis!’

RUST
‘Gert was als jongen al erg ambitieus. Hij heeft visie. De keuze om de onderneming aan hem over te dragen, was daarom snel genomen. En het ging gelukkig allemaal heel soepel. Mijn broer en ik kwamen in dienst en ook mijn andere kinderen spelen een rol in het bedrijf. Daar ben ik erg blij om. Ik heb er vanaf dag één heel veel rust van. Gert weet wat ‘ie doet!’

GROOS
In Heinenoord loop ik elke dag wel even de kwekerij in. En ook hier in ’s-Gravenzande kom ik regelmatig. Vooral om bij de nieuwbouw te kijken. Wij waren vroeger al vooruitstrevend met robots, oppotmachines en transportsystemen, maar wat hier nu staat is ongelooflijk. In de loop der jaren is Pligt Professionals van 10.000m2 naar 110.000 m2 gegroeid… Daar ben ik best een beetje groos op!’

ger+jos

Jos en Ger van der Pligt

link-white-63