ActualiteitenPersbericht

‘Assortiment is bewezen duurzamer geproduceerd’

Duurzaam telen is voor Pligt Professionals een belangrijk element in haar visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het familiebedrijf heeft er tijdens de bouw van de hypermoderne vestiging Heenweg alles aan gedaan om in aanmerking te komen voor de certificering ‘On the way to PlanetProof’. En met succes. Per oktober 2019 mag de potplantenkweker het bekende consumentenlabel voeren op al haar producten. Een mooie stap die past in de toekomstvisie van de directie.

Logische volgende stap
Pligt Professionals is voor alle drie haar teeltlocaties in Westland en Heinenoord in het bezit van de keurmerken MPS-A, MPS GAP, MPS SQ. ‘Omdat wij als toonaangevend bedrijf met onze klanten en met onze omgeving meedenken, was de doelstelling voor het behalen van de PlanetProof certificering voor ons daarom een logische volgende stap’, aldus Gert van der Pligt. ‘De nieuwbouw maakte het mogelijk om te voldoen aan de criteria zoals die hiervoor zijn opgesteld. Wat ertoe heeft geleid dat ons bedrijf volledige water recirculatie heeft, we onze restwarmte via de WKK terugleveren, we er alles aan doen om het plastic gebruik binnen de keten te reduceren, de afvalstromen gescheiden zijn, en dat onze voertuigen waar mogelijk elektrisch zijn met lage emissie.

Samenwerking Diergaarde Blijdorp
Een sprekend voorbeeld van de visie van Pligt Professionals is de samenwerking met Diergaarde Blijdorp. De restanten van de rozenstekken verdwijnen niet in de afvalcontainer, maar in de maag van giraffen (en tapirs, nijlpaarden etc.)! Elke week gaan er meerdere containers naar Diergaarde Blijdorp. ‘Wij zien de takjes en blaadjes van de rozenstekken niet als afval maar als prima voedingsmiddelen voor de dieren’, schetst Gert van der Pligt. ‘Je kunt groenafval inzetten als compost, maar dit vinden wij een veel mooiere oplossing!’

Milieukeur
‘‘On the way to PlanetProof’ is per 2019 de nieuwe en internationale naam voor Milieukeur Agro/Food producten. De voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beoordeelt On the way to PlanetProof als ‘topkeurmerk’. SMK beheert het keurmerk; de Raad van Accreditatie controleert de werkwijze ervan.