Actualiteiten

Op vrijdag 14 juni j.l had de SGP fractie uit Krimpen aan den IJssel haar jaarlijkse uitje. Dit jaar hadden we als thema ‘tuinbouw’. Met de aanwezigheid van Bert-Jan Ruissen, die dit jaar afscheid neemt van de Krimpense politiek en aan de slag gaat in Brussel, was het thema juist interessant vanwege zijn expertise in land- en tuinbouw.  

Na enige vertraging van onze fractievoorzitter verzamelden we om 13:00u bij het World Horti Center in het Westland. World Horti Center is het kennis- en innovatiecentrum van de internationale glastuinbouwsector. Een toonaangevend platform waar bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren.

Na het nuttigen van de heerlijke lunch die voor ons klaar gemaakt was hadden we aansluitend de rondleiding. Arjen van der Geest, onze rondleider,  vertelde ons vol passie over het ontstaan van het World Horti Center, de transformaties die de sector door de jaren heen heeft meegemaakt, de uitdagingen waar we voor staan m.b.t. duurzaamheid en de korte lijn tussen onderwijs en praktijk die het World Horti Center kan bieden omdat zij alles onder een dak tot hun beschikking hebben.

Om 15:15 was er een einde gekomen aan de rondleiding waarna we met elkaar nog wat dronken en vertrokken naar Pligt Professionals voor een rondleiding op de potplantenkwekerij waar onze fractiemedewerker, Gerard van den Assem werkzaam is. Op de betreffende kwekerij wordt onder 3.5 Ha glas, met de meest duurzame en innovatieve mogelijkheden potrozen gekweekt. Ook werd deze middag duidelijk wat voor uitdagende vraagstukken er zijn in de sector. Met name als het gaat om engergietransitie en biologische bestrijding.

Als fractie kijken we terug op een waardevolle middag met een educatief tintje.

Gerard van den Assem, fractiemedewerker